Bet365 Slovenija ne dela
Pred kratkim sem poskusil odpreti račun na bet365 slovenija, ker sem želel skleniti nekaj športnih stav. Problem je bil v tem, da se je stran najprej naložila, čez nekaj dni pa je prenehala delovati. 😩 Pomislil sem, da je bet365 v Sloveniji prepovedan ali blokiran, zato sem začel iskati informacije na internetu in dobil zelo nasprotujoče si podatke.
Nekateri pišejo, da je zakonit, drugi pa pišejo o VPN in obhodu blokad. Nisem pravnik in ne želim brati uradnih dokumentov, zato sprašujem tukaj. Moja konkretna vprašanja:
- Ali je bet365 sploh zakonito dostopen v Sloveniji ali ne?
- Kdo tukaj dejansko stavi na bet365 in ima vse brez težav?
- Ali je smiselno uporabljati VPN ali je to preveč tvegano?
- Kakšne alternative so vredne pozornosti, če bet365 slo vendarle ne bo deloval?
Sam sem doslej stavil samo na Fortuni (fizično) in malo na e-stave, vendar menim, da so tam slabši koeficienti. Vnaprej hvala za odgovore!
@vladimir_zupanc, relax – bet365 v Sloveniji ni prepovedan. 😄
Slovenija ima reguliran trg za igre na srečo in bet365 ima pri nas licenco, tako da je vse skupaj povsem zakonito.
Kar se tiče tvojega problema z dostopom – verjetno je šlo za kakšno začasno tehnično težavo na njihovi strani ali pa ti je banka blokirala transakcijo. To se zgodi. Ponavadi pomaga, če:
- Počistiš cache v brskalniku
- Poskusiš z drugim brskalnikom ali mobilno aplikacijo
- Preveris pri svoji banki, ali nimajo blokade za stavnice
@sveto88 hvala! To z banko mi ni padlo na pamet. Bom preveril. Ampak res, VPN je torej popolnoma nepotrebna stvar za Slovenijo?
Da, VPN je popolnoma nepotreben. Poleg tega bet 365 slo v svojih pogojih izrecno prepoveduje njegovo uporabo. Če vas odkrijejo, vam lahko:
- zamrznejo račun
- zadržijo izplačilo dobitka
- za vedno blokirajo profil
Skratka, tvegati se ne splača.
Pozdravi! Tukaj malo drugačen pogled. 🙂
Jaz sem preizkusila kar nekaj platform: bet365, Ivibet, 22Bet. Vsaka ima svoje prednosti. Bet365 je odličen za nogomet in tenis, kvoti so res med boljšimi. 22bet mi je všeč za košarko, Ivibet pa ima po moje najboljši live betting vmesnik.
Sicer pa – kateri šport te najbolj zanima za stavljenje? Ker od tega je odvisno katera platforma ti bo najbolj ustrezala.
Jaz bi dodal še to glede domačih platform - e-stave (Loterija Slovenije) so edini državni operater in so 100% varni, ampak kvoti so resnično slabi. Fortuna je boljša, imajo tudi fizične postaje kar je za nekatere plus.
Ampak če se resno ukvarjaš s stavami, tuji operaterji z licenco za Slovenijo (bet365, Unibet, Betsson...) preprosto ponujajo boljše kvote in več trgov. To je dejstvo.
Mal bi bil pa pazljiv pri vsem skupaj. Ja, bet365 Slovenia je legalen. Ampak "odlični kvoti" je relativno. Margin imajo na večini tekem med 5-8%, kar ni nič posebnega. Pinnacle ima bistveno boljše kvote, ampak tam Slovencev ne sprejmejo. Za rekreativne stavce je bet365 v redu. Za resnejše pa bi priporočal kombinacijo platform in primerjanje kvotov pred vsako stavo. Obstajajo brezplačni primerjalni siti. Ne rečem da je bet365 slab, samo ne bi ga slepo hvalil.
Fantje, hvala za vse odgovore! Res koristno.
Jaz stavim večinoma na slovensko ligo in evropska tekmovanja. Bet365 ima za to odlično pokritost – Prva liga Slovenije je tam, prav tako vsi večji evropski pokali. Za live stave med tekmo je aplikacija zelo odzivna, kar mi je pomembno.
Ena stvar ki jo cenim: gotovinska izkupitev (Cash Out). Pri bet365 jo imaš na skoraj vseh stavah, kar ti da nadzor nad stavo preden se tekma konča. To pri domačih operaterjih kot sta Fortuna ali e-stave ni vedno na voljo oziroma je bolj omejeno.
Ker vidim da je nit postala kar informativna, dodam še malo konteksta glede zakonodaje in varnosti.
Slovenija spada med države z eno bolj urejenih regulativ za spletne stavnice v regiji. Urad RS za nadzor prirejanja iger na srečo (UNPIS) nadzira trg in licencira operaterje.
- Varstvo potrošnikov – morebitne pritožbe so rešljive prek uradnih kanalov
- Ločene stranke – denar strank mora biti ločen od poslovnih sredstev operaterja
- Odgovorna igra – operaterji morajo ponujati orodja za omejitev vplačil, samooizkljčitev ipd.
To so stvari ki jih pri nelicenciranih stavnicah preprosto nimaš. Zato je izbira licenciranega operaterja – tako domačega kot tujega – ključna.
kdo tukaj stavi tudi na eSport? zanima me CS2 in LoL. bet365 ima to ali ne?
Wow, ta tema na forumu o 365Bet c je postala pravi mini priročnik za Slovence 😄 Nisem pričakoval toliko koristnih informacij.
Za zaključek: šel sem preverit pri banki in res so mi imeli blokirane transakcije za igre na srečo. Rešeno v 10 minutah po telefonu. Bet365 zdaj dela brez problema, sem se registriral in potrdil račun.🙌